Gdzie podwyżka ? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Gdzie podwyżka ? (/watek-gdzie-podwyzka.html) |
RE: Gdzie podwyżka ? - sax - 2008-05-15 narazie mamy gwarantowany spadek dolara RE: Gdzie podwyżka ? - rachwal - 2008-05-15 Zolthar napisał(a):Taki wzrost ma sie raz a potem to spada drastycznie wraz z rozwojem firmy. Czyli Twoim zdaniem im bardziej rozwiajasz firme tym ona gorzej przedzie ... ciekawe. Chyba sie troche zagalopowales z tymi procentami sax napisał(a):narazie mamy gwarantowany spadek dolara A tam, rosnie ... prawie RE: Gdzie podwyżka ? - Zolthar - 2008-05-15 Chodzi o to, że podwyżka jest stała i się nie zmieni, Cytat:Czyli Twoim zdaniem im bardziej rozwiajasz firme tym ona gorzej przedzie ... ciekawe. Chyba sie troche zagalopowales z tymi procentami No nie napisałem tego ale napisałem, że nie masz pewności, że w przyszłym roku też firma zarobi tyle co w obecnym. To była tylko analogia, 10%,20%,40% to są znaczne podwyżki jak dla mnie, jeśli patrzeć na kwoty owszem może to się wydawać mało 3centy co to jest ale patrzy się na procenty a nie kwoty, przykładowo mając 1000$ obrotu miesięcznie dostajesz gratis 100$ a z podwyżką 20% już 200$ z 40% już 400$ RE: Gdzie podwyżka ? - sax - 2008-05-15 Rachwal, a może złotówka chwilowo osłabła na świecie, bo się okazało że Tusk trawkę palił no i jesteśmy 10 groszy do przodu. (niech pali cały rząd - stockersi więcej zarobią) Polityku, zapal skręta, by stockersom dodać centa !!! RE: Gdzie podwyżka ? - victoo - 2008-05-15 zolthar źle to interpretujesz. Jeżeli już porównujesz tą podwyżkę do przychodów firmy to porównuj ją np do ceny jednostkowej produktu a nie do całkowitych przychodów. Podwyżka jednostkowa za zdjęcie to element pozytywny (dla nas) ale są jeszcze negatywne: wzrost cen dla kupujących, silna konkurencja wsród agencji microstock jak i lawinowo rosnąca ilość nowych fotografów, kurs PLN/USD który w ostatnich 12 miesiącach spadł o 35%. etc Także ta podwyżka w dłuższym okresie czasu jest niezauważalna, szczególnie dla nas, głownie z powodu umacniającego się złotego. No ale nie zmienia to faktu,że dobry rydz niż nic PS. A podwyżka za Enchanced License jest naprawdę OK RE: Gdzie podwyżka ? - Zolthar - 2008-05-15 Ale kurs dolara tu nie ma nic do rzeczy To że jest kiepski to już nie jest wina Shutterstock tylko rynku, reasumując jest podwyżka ale rynek nam bruździ RE: Gdzie podwyżka ? - victoo - 2008-05-15 Zolthar napisał(a):Ale kurs dolara tu nie ma nic do rzeczy nie ma nic do rzeczy jeżeli chodzi o samą podwyżkę na Shutterstock ale jeżeli mówimy o ogólnych przychodach z rynku microstock dla nas to ma jak najbardziej znaczenie. RE: Gdzie podwyżka ? - Zolthar - 2008-05-15 No ale mowa o podwyżce a nie o przychodach Tylko nie zrozumta mnie źle ja sie nie czepiam nikogo ale jakoś tak już mam jako programista, że rozkładam problem na czynniki pierwsze stąd dla mnie podwyżka a dochody to dwa zagadnienia tez bym wolał dostawać 50centów za fotke heheheh RE: Gdzie podwyżka ? - victoo - 2008-05-15 Zolthar napisał(a):No ale mowa o podwyżce a nie o przychodach No ale sam rozpocząłeś temat kilka postów wyżej, porównując podwyżkę do wzrostu przychodów w firmie RE: Gdzie podwyżka ? - Zolthar - 2008-05-15 No tak bo przychody liczy się w procentach i tu akurat będę się upierał, że to ma sens |