![]() |
Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach (/watek-dramatyczny-spadek-sprzedazy-w-ostatnich-miesiacach.html) |
RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - pershing - 2011-12-13 No przecież żartowałem sobie, nigdzie się z IS nie ruszam, chyba że mnie sami wywalą. ![]() W końcu to zawsze parę $ miesięcznie wpada, mimo, że w zasadzie ich olałem ![]() Z tą niszą byłoby fajnie, ale hmm jak już się na coś wpadnie to przestaje być niszowe ![]() A z tym samokrytycyzmem to dobre jest, też tak czasem miewam i to mobilizuje, ale raczej nie w branży stockowej. Tu siadłem na laurach osiągnąłem swój pułap wyżej nie podskoczę, bo nawet jak się "inspiruję" ![]() Sławku imienniku mój ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - mathom - 2011-12-13 (2011-12-13, 19:34:31)fotek napisał(a): Chcecie narzekac jak to Wam nie-exom sie krzywda dzieje, zamiast przyjrzec sie wlasnej twórczości i tu szukac niepowodzeń? Posypuję głowę popiołem ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - canion - 2011-12-14 Pershing zwrócił uwagę na istotną rzecz. a mianowicie "wyżej dupy nie podskoczysz". Każdy wcześniej lib poźniej osiąga pewien pułap, powyżej którego bez poważnych inwestycji w wiedzę, sprzęt,ludzi i logistykę sie nie podskoczy. I nie ma bata. Marzenia, że swoją spokojną indywidualną pracą w zaciszu domowego kompa bedziemy piąć sie w góre to mega utopia. A krytykowanie IS? cieszcie sie że istnieje IS ze swoimi EXami. Gdyby nie ten rezerwat to Ci najbardziej kreatywni fotografowie rozprzestrzenili by się sie po wszystkich stockach ,a wtedy wielu z dziś narzekających bedzie mogło pakować walizki. Poki istnieje rezerwat EX jest dobrze i tylko sie należy tym faktem cieszyć i składać ofiary z kart SD bożkowi ekskluzywności aby ten stan trwal jak najdłużej. Nawet jeśłi dla NO EX oznacza to DL marazm na IS. bo dzień w którym IS zlikwiduje EX bedzie dla wielu z NAs początkiem końca. RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - KAPA - 2011-12-14 ależ my tu jesteśmy wszyscy niezdolni, tylko co warto, to jedno to warto, to upić się warto... ale na to potrzeba kaski na przykład ze stocka ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - canion - 2011-12-14 KAPA, zawsze można liczyć na TFP ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - KAPA - 2011-12-14 ale przy czasie za zdjęcia się nie napijesz... ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - canion - 2011-12-14 raczej miałem na myśli Teraz Fajni Piją ![]() RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - Gubcio - 2011-12-15 Może ja dorzucę tu swoje dwa słowa. Co do sprzedaży to u mnie, nie zapeszając ilość DL'i i $ w tym roku wzrosła ponad 2 krotnie .. skok miał miejsce 2 razy w roku ..około marca, później dołek i słaba sprzedaż w wakacje i kolejny skok październik ... więc na sprzedaż nie narzekam, ale wiem że może być różnie i doskonale rozumiem wasze rozgoryczenie. Co do samego IS'a, no cóż zgadzam się tu z Fotkiem po przejściu na EX akceptacja zdjęć pozostała na prawie na takim samym poziomie (przed EX miałem 80,4% a odkąd jestem jako EX mam około 81,6%) różnica tylko w Keywords. Co do narzekania, tu też zgadzam się ogólnie z Fotkiem najczęściej problem leży w naszych pracach, jeśli by były naprawdę najlepsze z najlepszych to najprawdopodobniej sprzedawały by się na pniu. Oczywiście zdarza się, że dobre zdjęcie zostaje odrzucone, podawane są jakieś kuriozalne powody odrzucenia, że zdjęcie gdzieś ginie w kolekcji przez "kulawe" mechanizmy wyszukiwarki. Takie sytuacje zawsze mnie irytują i wzbudzają we mnie złość, ale podjąłem decyzję z przejściem na EX’a i mogę zrobić 2 rzeczy, albo zrezygnować, albo mogę strać się robić lepsze zdjęcia. RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - mathom - 2011-12-15 December, 2011: $0.99 royalties tu już nawet nie chodzi o poziom, ja wiem że moje zdjęcia to jest lowend, ale to chyba jest lekka przesada ? RE: Dramatyczny spadek sprzedaży w ostatnich miesiącach - arfo - 2011-12-15 (2011-12-15, 16:01:00)mathom napisał(a): December, 2011: $0.99 royalties całkiem nieźle ![]() |