[kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Zdjęcia (https://stock-board.info/forum-zdjecia.html) +--- Dział: Krytyka (https://stock-board.info/forum-krytyka.html) +--- Wątek: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi (/watek-kaczor58-prosze-o-ocene-i-uwagi.html) |
RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - pershing - 2009-02-09 Wojtku, fotka jest ok. Cienie jak najbardziej tak, "zawieszone w próżni" też nigdy mnie nie kręciły. Poprostu zdjęcia z cieniem mają większą plastykę. Jak komuś kto jest zainteresowany kupnem takiej fotki przeszkadza cień to może go w 10sekund w PS-ie usunąć. Wracając do samej fotki podcviągnąłbym trochę kontrast i będzie good. RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - kaczor58 - 2009-02-09 (2009-02-09, 08:12:20)pershing napisał(a): Wojtku, fotka jest ok. Cienie jak najbardziej tak, "zawieszone w próżni" też nigdy mnie nie kręciły. Poprostu zdjęcia z cieniem mają większą plastykę. Jak komuś kto jest zainteresowany kupnem takiej fotki przeszkadza cień to może go w 10sekund w PS-ie usunąć. Dzięki, za ocenę i wskazówki. Twoje fotki (z odbiciem na plexi): telefon i nożyce do cięcia termoplastyków zainspirowały mnie do zastosowania plexi. ( No i te "mdłe" fotki - całkowicie iso - feeee paskuda. Nie potrafiłem innych "wydłubać" stad próby). Nowy większy warsztat pracy pozwala już coś pokombinować. pozdrawiam wojtek RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - kaczor58 - 2009-02-09 Powtórka z "Papryki" tym razem na białym tle ( załącznik). Nie tykana graficznie. Chyba ciut przypaliłem.... proszę o uwagi wojtek RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - kaczor58 - 2009-02-09 (2009-02-09, 19:34:54)kaczor58 napisał(a): Powtórka z "Papryki" tym razem na białym tle ( załącznik). Nie tykana graficznie. Chyba ciut przypaliłem.... ... dla porównania poprzednia fotka z papryką na żółtym tle ( załącznik) RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - disarrays - 2009-02-10 Z góry przepraszam, że dopiero teraz i jedynie po krótce napisze, bo czas mnie nagli. Zrobiłeś naprawdę ogromne postępy i chwała Ci za to. Jako jedna z naprawdę nielicznych osób bierzesz sobie do serca wszystkie uwagi i dodatkowo potrafisz je wykorzystać, więc chwała Ci za to po raz kolejny Naprawdę zadziwiasz mnie szybkością z jaką wszystkie porady wpadają Ci do głowy! No ale tak.. wędkarz.. cierpliwość i dążenie do celu - ot uparciuch Więcej się wypowiem w nieco pozniejszym terminie, ale papryczki niezłe, choć trochę przesadziłeś ze światłem.. nigdy za mało, ale też nigdy za wiele, gdzieś w tych jasnych krańcach gubią się szczegóły i jeszcze jedna propozycja: podłóż gdzieś obok tego słoiczka kawałek czarnego brystolu, żeby światło sie tak napastliwie nad nim nie znęcało, będzie wyglądał bardziej "trójwymiarowo" Pozdrawiam! RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - kaczor58 - 2009-02-10 (2009-02-10, 00:25:18)disarrays napisał(a): Z góry przepraszam, że dopiero teraz i jedynie po krótce napisze, bo czas mnie nagli. Zrobiłeś naprawdę ogromne postępy i chwała Ci za to. Jako jedna z naprawdę nielicznych osób bierzesz sobie do serca wszystkie uwagi i dodatkowo potrafisz je wykorzystać, więc chwała Ci za to po raz kolejny Naprawdę zadziwiasz mnie szybkością z jaką wszystkie porady wpadają Ci do głowy! No ale tak.. wędkarz.. cierpliwość i dążenie do celu - ot uparciuch Cześć Ślicznoto ... Oj czuję że robię się nadęty jak balon. Nie za dużo tych pochwał...? Bo pęknę!! Dzięki, rzeczywiście się staram. W domu pozostałe członki rodzinowe malują mi kółka na czole, drwią i podśmiewają się. Co prawda patrząc na ostatnie efekty, z rzadka szepną, że: "całkiem całkiem". Czytając Twojego posta o Twoich zawodowych klimatach otworzyłem fotkę - mojego "zmaltretowanego słonika" super opisaną przez Ciebie. Wszystkie faule widoczne jak na dłoni ( załączę ją, mam nadzieję, ze się nie Pogniewasz, ku uciesze i nauce Forumowiczów) Poprawiając się i słuchając rad rzeczywiście coś drgnęło. Reasumując w jednym Masz rację: Cholera! jestem uparty jak osioł! (nie zdawałem sobie wcześniej sprawy, że aż tak to widać) buziaki z Wrocka wojtek p.s. Napisz mi po ludzku ("jak krowie na rowie" - Rafał znowu pewnie się będzie śmiał ze mnie) - o co chodzi z tym czarnym kartonikiem? wkleję dwa załaczniki: 1. maltretowany słonik z profesorskim opisem 2. i na czasie:walentynkowy tekścik wędkarski pozdr w RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - Alicja - 2009-02-10 Całkiem przyzwoita fotka faktycznie troszke za dużo światła po lewej .. mam pytanie ..czy obrabiasz fotki w rawach ? Jeśli tak to dodaj tam troche czerni ...lub kontrastu .. kolory będą miały wtedy głębie . ale widze że idziesz do przodu RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - kaczor58 - 2009-02-10 (2009-02-10, 02:42:47)Alicja napisał(a): Całkiem przyzwoita fotka Dzięki, zauważona poprawa to skutek nowego konta do pracy. Większy, więcej i lepiej rozłożone światło. Ciągle jeszcze testuję ustawienie lamp i i takie tam patenty... ("filtry inżyniera od wody" żeby zmiękczyć i wyrównać światło. Nie mam jeszcze PS-a, więc w rawach nie obrabiam. Obrabiając fotki przenoszę je z rawów do jpg. oryginalnym oprogramowaniem Canona. Na razie tylko tu mogę coś zpsocić. Potem jakiś ewentualny retusz robię w GIMPIE 2.6, ale też się dopiero go uczę. Na pewno nie jest tak intuicyjny jak PS (z tego co czytam) i wpasowany ( dopasowany) w obróbkę fotograficzną. Następny krok który planuję to porządny komputer stacjonarny ( na razie laptopię) i PS właśnie. Wtedy bedę Was dręczył w nowym temacie co i jak pozdrawiam wojtek p.s. Nie mogłem spać przez ten czarny kartonik od Disarrays i chyba ( mam nadzieję że trafnie) już kapuję o co chodzi. Ale żeby w taki łatwy sposób "oszukać" światło... czarną dziurą zmienić jego rozkład. A może mi to się przyśniło... w RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - disarrays - 2009-02-10 Poszukaj czegoś o fotografowaniu szkła, np filmik u naszego forumowego kolegi na blogu http://the-art-of-light.blogspot.com/2008/04/fotografia-szka.html RE: [kaczor58] proszę o ocenę i uwagi - rachwal - 2009-02-10 http://www.banki-zdjec.pl/jak-fotografowac-szklo.html |