![]() |
Rozterki nowego stockera - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Ogólnie o stock photography (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-stock-photography.html) +--- Wątek: Rozterki nowego stockera (/watek-rozterki-nowego-stockera.html) |
RE: Rozterki nowego stockera - serav - 2013-01-10 (2013-01-10, 09:17:38)alga38 napisał(a): serav,też jestem tego zdalnia. Szkoda Twoich fotek na zamknęcie w zlotej klatce FT.Dziękuję, właśnie czekam na zatwierdzenie pierwszych zdjęć na sprzedaż w depositphotos.com RE: Rozterki nowego stockera - mateusz - 2013-01-10 Serav, poza DepositPhotos to radziłbym uderzać przede wszystkim na Shutterstock , a do tego na: 123rf, iStockphoto i Dreamstime , szkoda takich zdjęć tylko na fotolię. RE: Rozterki nowego stockera - serav - 2013-01-10 (2013-01-10, 12:43:38)mateusz napisał(a): Serav, poza DepositPhotos to radziłbym uderzać przede wszystkim na Shutterstock , a do tego na: 123rf, iStockphoto i Dreamstime , szkoda takich zdjęć tylko na fotolię. Wybrałem DepositPhotos bo interfejs najbardziej mi pasuje ![]() RE: Rozterki nowego stockera - alga38 - 2013-01-10 pamiętaj, że każdy m-c zwloki na Shutterstock to kilkadziesiąt a nawet kilkaset $ wplecy ![]() RE: Rozterki nowego stockera - Onaaa71 - 2013-04-15 Witam. Mam jeszcze takie pytanie o słowa kluczowe, a mianowicie: Iloma najlepiej wyrazami opisać dane zdjęcie? I ile najlepiej dać słów kluczowych? Słyszałam już dwie wersje. Jedna mówi aby opisać jedynie w jak najmniejszych liczbie wyrazów np. 4 wyrazy w opisie, a i słów kluczowych użyć ok. 4-5. Natomiast druga wersja mówi aby opisać z 6-7 wyrazami i słów kluczowych dać jak najwięcej (oczywiście wszystkie oscylujące w danym temacie zdjęcia). Macie spore doświadczenie, napiszcie proszę ku której wersji się skłaniacie lub może macie jeszcze inny sposób? RE: Rozterki nowego stockera - fotek - 2013-04-15 (2013-04-15, 18:21:25)Onaaa71 napisał(a): Słyszałam już dwie wersje. Jak Ci podamy jeszcze kilka wersji, to będziesz miała ogromny dylemat. Wybieraj spośród tych dwóch ![]() RE: Rozterki nowego stockera - Onaaa71 - 2013-04-15 No nie ale poważnie, jak lepiej? Więcej słów kluczowych i dłuższy opis czy lepiej kilka np. 4-5 słów kluczowych i krótki opis ??? RE: Rozterki nowego stockera - alga38 - 2013-04-15 zadajesz pytania, które by mi nawet nie przyszły do głowy aby je zadać, bo wystarczy podejrzeć kilka dobrze sprzedających się zdjęć.. Strasznie się sama zaproblemiasz... RE: Rozterki nowego stockera - fotoaloja - 2013-04-15 daj keywordsów ile Ci do głowy przyjdzie (w rozsądnej liczbie: 5, 10 może 15 nie ma tu reguły bo to zależy czy masz na zdjęciu tylko pomidora czy może jeszcze koperek i jabłko) na różnych stockach różnie się czepiają słów kluczowych, najbardziej na IS z czasem sama zauważysz ile trzeba słów żeby nie spamować .... ...jeśli oczywiście wrzucisz coś kiedykolwiek na cokolwiek bez aczkolwiek.... ;P ![]() RE: Rozterki nowego stockera - ambrozinio - 2013-04-16 Jak zdjęcie dobre to i słów kluczowych dużo nie trzeba. No i wszystko zależy od zdjęcia. Jeśli jest to pomidor on white background to raczej opiszesz go jako warzywo itp a nie na przykład żyzna gleba czy drewniany kijek ![]() Czyli .. podstawowe słowa określające temat zdjęcia + opcjonalnie (w granicach przyzwoitości) można coś dodać od siebie (oczywiście związanego z tematem ![]() |