Problemy techniczne z Fotolia - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html) +--- Wątek: Problemy techniczne z Fotolia (/watek-problemy-techniczne-z-fotolia.html) |
RE: Problemy techniczne z Fotolia - Tomek De - 2019-04-04 Czyli żadna nowość, testowanie wytrzymałości materiałowej dostawców ciąg dalszy, a wiadomo nie od dziś że ta jest z gumy i wszystko zniesie mnie już nawet nie dziwią te wszystkie rewelacje - wrzucam i zarabiam tu i teraz, żyję na stockach dniem dzisiejszym - nie wiążę już z nimi przyszłości - a kiedyś tak było RE: Problemy techniczne z Fotolia - adalbert74 - 2019-08-02 działa Wam strona dla dostawców na Adobe? Wyłączyłem weryfikację dwuetapową w trakcie logowania - i od tego momentu mogę wejść na konto... ale gdy kilkam SPRZEDAJ - to mi wyskakuje coś takiego: {"error":{"code":500,"application_code":"INTERNAL_SERVER_ERROR"... EDIT: sprawdzałem w 2 przeglądarkach - Chrome i IE - bez zmian RE: Problemy techniczne z Fotolia - lechyu - 2019-08-02 Też mi nie działa. RE: Problemy techniczne z Fotolia - adalbert74 - 2019-08-02 Dzięki lechyu - zastanawiałem się, czy to ma jakiś związek z wyłączeniem tej weryfikacji... RE: Problemy techniczne z Fotolia - fret - 2019-08-02 503 Service Unavailable RE: Problemy techniczne z Fotolia - fotek - 2019-08-02 (2019-08-02, 13:50:20)fret napisał(a): 503 Service Unavailable Już działa od ok. 30 minut RE: Problemy techniczne z Fotolia - adalbert74 - 2019-08-08 Kolejny "problem" z Adobe... Może się komuś ta informacja przyda. Wrzuciłem serię zdjęć, na których pierwsze skrzypce grają trampki - w rozmaitych konfiguracjach. Wszystkie banki (nawet Getty, które uważam za najbardziej restrykcyjne pod tym względem) zaakceptowały bez wyjątku wszystkie zdjęcia z tej sesji - za wyjątkiem Adobe Napisałem do nich w tej sprawie. Oto ich odpowiedź: Hello, Thank you for contacting us. (...) We started refusing All Star few years ago, but there were a lot of pictures that were online from before that decision. I informed the department in charge and we will remove a lot of similar pictures than yours. Thank you for your feedback. Unfortunately, we won't be able to accept your series of pictures. Wishing you a beautiful day, Kind regards, The Fotolia team Dodam tylko, że: - trampki nie zostały wyprodukowane przez firmę Converse - tym bardziej nie był to model All Star - mają owszem zbliżony wygląd (ale kurka wodna - jakie trampki nie są podobne do innych???) ale tez masę elementów całkowicie odmiennych (skórzany zapiętek, etc.) Czy mieliście z Adobe podobne doświadczenia? Mi zdarzyło się to po raz pierwszy Chyba nie ma co walczyć z wiatrakami i trzeba będzie tę sesję odpuścić na tym stocku. RE: Problemy techniczne z Fotolia - richart - 2019-08-08 Kilka lat temu też miałem problem z trampkami mojej żony - w biało niebieskie paski. Nie przyjęli, próbowałem jeszcze raz i przyjęli. Nawet raz się sprzedało . RE: Problemy techniczne z Fotolia - GregorK - 2019-08-09 (2019-08-08, 13:25:26)richart napisał(a): Nawet raz się sprzedało . no i tu jest odpowiedź czy warto walczyć ? RE: Problemy techniczne z Fotolia - richart - 2019-09-25 Dzisiaj w zakładce najlepsi sprzedawcy na Adobe Stock jest portfolio kogoś, kto ma ksywę wachiwit i ten ktoś ma prawie same redakcyjne fotki, w dodatku - jak to nazywa shuterstok - ilustrative - czyli z logosami różnych firm. Może ktoś wie coś o możliwości umieszczania takich zdjęć na Adobe? |