Opinie o iStockPhoto - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Opinie o iStockPhoto (/watek-opinie-o-istockphoto.html) |
RE: Opinie o iStockPhoto - fotek - 2020-05-10 (2020-05-09, 22:20:28)ivonne napisał(a): Na iStocka wcześniej nie startowałam, bo myślałam, że za wysokie progi, Shutterstock z kolei ma inne ceny, więc stwierdziłam, że bez sensu konkurować ze sobą i na Alamy już nikt nic nie kupi jak będzie mógł kupić za przysłowiowe grosze. Ale teraz zastanawiam się czy jednak nie iść w stronę taniego stocka w myśl zasady: grosz do grosza. Lepsza taka sprzedaż niż żadna. Za miesiąc minie rok od mojej ostatniej sprzedaży... Byłem kiedyś Exclusive na IS ... zrezygnowałem jakoś w 2013 roku, bo sprzedaż i ceny spadły do żenujących rozmiarów. Teraz IS sprzedaje zdjęcia np za $0.0006 Od dawna nie ładuję tam zdjęć... Alamy także sobie darowałem... w poprzednim miesiącu dostałem coś po $0.60 za dwie sprzedaże RE: Opinie o iStockPhoto - dzun - 2020-05-11 (2020-05-09, 22:20:28)ivonne napisał(a): @yuma2 co znaczy, że problem je usunąć, możesz to rozwinąć? Na Alamy chyba nie ma tego problemu, każda zmiana musi poczekać koło 2-3 dni na zatwierdzenie. Też kiedyś wrzucałam pliki z opcją na wyłączność, ale dziś to jest mało opłacalne. Ja bym ci radziła przełamać się i spróbować wrzucić na 3 najbardziej znane i popularne (Shutterstock , Adobe Stock i iStockphoto - i tak zarabiaj Na nich choć pliki sprzedają się codziennie, a nie raz na rok. RE: Opinie o iStockPhoto - ivonne - 2020-05-12 Dziękuję za opinie, wrzuciłam pierwsze pliki na Shutterstocka Z 15 11 przyjęte (odrzuty za brak credentials/duble - choć dla mnie ptak tego samego gatunku, ale na innym tle dublem nie jest) Z czasem pewnie spróbuję też na Adobie. Z iStockiem mam mieszane uczucia - wstawiać czy nie wstawiać, oto jest pytanie RE: Opinie o iStockPhoto - yuma2 - 2020-05-13 (2020-05-12, 20:57:21)ivonne napisał(a): Dziękuję za opinie, wrzuciłam pierwsze pliki na Shutterstocka Z 15 11 przyjęte (odrzuty za brak credentials/duble - choć dla mnie ptak tego samego gatunku, ale na innym tle dublem nie jest) Z czasem pewnie spróbuję też na Adobie. Z iStockiem mam mieszane uczucia - wstawiać czy nie wstawiać, oto jest pytanie Nie bardzo rozumie co oznacza z czasem sprobuje na Adobe? jesli mialbym wybierac AS czy IS to juz chyba kazdy napisal ze AS to lepsza decyzja, jesli przezucasz gotowe zdjecia z Alamy to wyslij je wszedzie i wtedy sama ocenisz gdzie jest najlepiej, lepsze zdjecie ktore lezy w agencji niz na dysku RE: Opinie o iStockPhoto - celafon - 2020-08-18 Rozliczonko RE: Opinie o iStockPhoto - TomPor - 2020-08-20 (2020-08-18, 21:59:59)celafon napisał(a): Rozliczonko Jak długo oczekujecie na zatwierdzenie na IStock? RE: Opinie o iStockPhoto - TaWhy - 2020-08-20 (2020-08-20, 11:35:05)TomPor napisał(a): Jak długo oczekujecie na zatwierdzenie na IStock? Zatwierdzenie czego? RE: Opinie o iStockPhoto - richart - 2020-08-20 Czy to był falstart z wyliczeniami na istocku? RE: Opinie o iStockPhoto - TomPor - 2020-08-20 (2020-08-20, 12:11:24)TaWhy napisał(a): Zatwierdzenie czego? Zdjęć do PF RE: Opinie o iStockPhoto - yuma2 - 2020-08-20 (2020-08-20, 12:36:38)richart napisał(a): Czy to był falstart z wyliczeniami na istocku? jest okres raportow kwartalnych spolek wiec pewnie to bylo prognozowanie, zaraz bedzie korekta tak na serio pewnie znow kasa przyjdzie wczesniej niz raport |