Dlaczego odrzucili moje zdjęcie? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! (/watek-dlaczego-odrzucili-moje-zdjecie-wszystko-o-powodach-odrzutow-w-istockphoto.html) |
RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - blas - 2010-02-19 A mnie odrzucili oto foto Za logo Bluetooth(czyt. "blutacz", jak to mawiał sprzedawca laptopa). Być może słusznie, ale dlaczego w takim razie w słowniku tagów w iStockphoto jest...Bluetooth ?? Na zapas wymazałem także logo słownika... RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - alga38 - 2010-02-19 Ostatnim wrzutem wrzucilam 20, przyjęli 3. Ręce opadają RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - majszter - 2010-02-19 Mi się kiedyś zdarzyło takie coś, zdjęcie jest takie : A powód odrzucenia: We regret to inform you that we cannot accept your submission, entitled Sausages on barbecue ( http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/9613432/2/istockphoto_9613432-sausages-on-barbecue.jpg) for addition to the iStockphoto library for the following reasons: The following keywords used for this file do not appear to be fully relevant to the subject. {[ Kielbasa]} I jestem ciekaw co niby jest na tym zdjęciu ? Na zdjęciu były jednak także artefakty, więc nie próbowałem nawet pisać do supportu, że to właśnie jest kiełbasa. RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - ambrozinio - 2010-02-19 A to kiełbasa RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - Tomek De - 2010-02-19 (2010-02-19, 10:43:16)blas napisał(a): Za logo Bluetooth bo dobrą praktyką (szczególnie na IS ze względu na długi czas rozpatrywania) jest usuwanie wszystkiego co potencjalnie może spowodować odrzut, tak na wszelki wypadek; mnie jakiś czas temu odrzucili podobne zdjęcie za znak USB RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - vito157 - 2010-02-21 Mnie odrzucili zdjecie za znal firmowy. Problem w tym, ze owe sluchawki w ogole nie maja znaku firmowego. To bylo jakies 'bezfirmowe' badziewie. A to, co uznali za znak firmowy, to otwory, zeby przez sluchawki mozna bylo slyszec takze i otoczenie. A w ogole to coraz mniej chetnie wysylam cokolwiek na iS. Rachwal napisal, ze iS jest stockiem bardzo wymagajacym. Nieprawda: on jest bardzo upierdliwym stockiem. RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - Emielcia - 2010-02-21 vito157, IS jest "upierdliwy" i wymagający, dlatego stymuluje do uważności i rozwoju RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - gbh007 - 2010-02-21 Często ta upierdliwość zależy od konkretnego reviewera - jak się trafi na killera to nic nie pomoże. Niektórzy są zbyt nadgorliwi. RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - blas - 2010-02-21 (2010-02-19, 21:03:37)Tomek De napisał(a): bo dobrą praktyką (szczególnie na IS ze względu na długi czas rozpatrywania) jest usuwanie wszystkiego co potencjalnie może spowodować odrzut, tak na wszelki wypadek; mnie jakiś czas temu odrzucili podobne zdjęcie za znak USB Z USB w ogóle jest jakaś przesada. Przecież mają dużo zdjęć i wektorów których jedynym i głównym tematem jest symbol....USB. Wystarczy wyszukać po słowie...USB. RE: Dlaczego odrzucili moje zdjęcie ? Wszystko o powodach odrzutów w iStockphoto! - vito157 - 2010-02-22 (2010-02-21, 14:01:11)Emielcia napisał(a): vito157, IS jest "upierdliwy" i wymagający, dlatego stymuluje do uważności i rozwojuEmelcia... 'upierdliwy' a 'wymagajacy' to jakby dwa rozne pojecia. A mowiac serio: gdyby IS mierzyl wszystkich jena miarka - to rozumiem. Ale jednym puszcza gnioty, drugim odrzuca za byle co. Wystarczy poczytac ten watek... |