Petycja do Adobe - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html) +--- Wątek: Petycja do Adobe (/watek-petycja-do-adobe.html) |
RE: Petycja do Adobe - bluefilter - 2015-12-03 Bardzo, bardzo Wam współczuję. Ja swoje przeszedłem rok temu. U mnie sprzedaż na Fotolia jest praktycznie na stałym niezmiennym poziomie. Tym się pocieszam, że gorzej być nie może. Przecież nie będzie minus zero..... FT jest u mnie na ostatnim miejscu wśród wszystkich stoków. RE: Petycja do Adobe - fotorince - 2015-12-03 Kurcze ja mam zupełnie inne wyniki z Fotolią niż większość z was widzę. Fakt faktem że Shutterstock u mnie w listopadzie zanotował najgorszy miesiąc w roku (szok, tym bardziej że październik był z kolei rekordowy) ale nie zmienia to i tak faktu że od jakiegoś czasu Fotolia zaczęła ostro go gonić. Ostatnie kilka miesięcy zaczęła osiągać przychód rzędu 60-70% tego co shutter i wciąż się pnie. Jak tak dalej pójdzie to go wyprzedzi mam wrażenie. W tym miesiącu jest lepsza od shutera, oczywiście zdaję sobie sprawę że to dopiero 3 dni grudnia ale mimo wszystko takie rzeczy nigdy mi się nie zdarzały. U mnie pewne 2 miejsce....a jak shutter dalej będzie mi takie numery odwalał jak w listopadzie to i 1-sze miejsce przejmie Fotolia zapewne. RE: Petycja do Adobe - AndyCandy - 2015-12-03 Podsumowanie moim zdaniem jest takie ( być może błędne ), że wszystko zależy jak czyjeś portfolio jest w danym czasie pozycjonowane. Tak samo jest IMO na SS. Może po "zadymie" z "wymuszaniem" podwyżki część z nas zaklasyfikowano do grupy "persona non grata" RE: Petycja do Adobe - fotorince - 2015-12-03 (2015-12-03, 21:37:05)AndyCandy napisał(a): Podsumowanie moim zdaniem jest takie ( być może błędne ), że wszystko zależy jak czyjeś portfolio jest w danym czasie pozycjonowane. Być może masz rację ponieważ Fotolia często potrafi być sinusoidalna że się tak wyrażę;] RE: Petycja do Adobe - yuma2 - 2015-12-04 U mnie, Fotolia od 2mc w gore ponad 3 krotnie, miesiac temu bylem 900 jestem 380 w 7D, jestem funtowcem i nie podskakiwalem Fotoli (2015-12-03, 15:43:33)GregorK napisał(a): u mnie Fotolia zatrzymała sprzedaż ... ranking powędrował o prawie 1000 pozycji . ja widze Cie dzis w best-sellers na Fotolia (UK) to jak to Fotolia klamie? RE: Petycja do Adobe - GregorK - 2015-12-04 (2015-12-04, 00:21:39)yuma2 napisał(a): U mnie, Fotolia od 2mc w gore ponad 3 krotnie, miesiac temu bylem 900 jestem 380 w 7D, jestem funtowcem i nie podskakiwalem Fotoli na Fotolia wszystko jest ustawiane ręcznie. nie znam nikogo, gdzie best-sellers pokrywało by się z faktyczną sprzedażą. Nie wiem jaka fota jest w bestach, ale dziś mam całe 2 pobrania RE: Petycja do Adobe - arfo - 2015-12-04 Kilka razy moja fotka pojawiała się na głównej stronie Fotolia i nie miało to żadnego wpływau na sprzedaż ....to ewidentna ściema RE: Petycja do Adobe - yuma2 - 2015-12-04 (2015-12-04, 12:15:55)GregorK napisał(a): na Fotolia wszystko jest ustawiane ręcznie. nie znam nikogo, gdzie best-sellers pokrywało by się z faktyczną sprzedażą. Cheesecake with strawberries and chocolate RE: Petycja do Adobe - Claudia - 2015-12-04 Ja też nie zanotowałam spadków na Fotolii. I tak samo jak fotorince listopad na Shuterstocku nie był najlepszy. Na Fotolii dużo mi się sprzedaje zdjęć, gorzej z kaską która za nie płynie... ale odkąd Fotolia jest na Adobe to zdarzają się bardzo zróżnicowane kwoty. Ale i tak nie wybaczę 0,24 za XXL RE: Petycja do Adobe - GregorK - 2015-12-04 (2015-12-04, 17:08:01)yuma2 napisał(a): Cheesecake with strawberries and chocolate faktycznie "the best" łącznie 2 pobrania tej foty ... 28.11 i 03.12 to zaszaleli |