![]() |
Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? (/watek-ile-zdjec-miesiecznie-wam-sie-sprzedaje-i-ile-macie-zdjec.html) |
RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - Edge - 2016-11-30 (2016-11-30, 18:10:41)schab napisał(a): Niecałe 1600 mam w porf, w tym miesiącu sprzedało sie 3235. Wrzucanie na ilość nie ma sensu. Schab, jesteś najlepszy! RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - MikeMareen - 2016-11-30 (2016-11-30, 18:21:34)Edge napisał(a): Schab, jesteś najlepszy! Po Schabie głupio coś napisać...5k,prawie 400 dli.Ja tam się cieszę,dwa lata temu nie myślałem nawet,że na takich gniotach można coś zarobić RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - dopam - 2016-11-30 (2016-11-30, 18:10:41)schab napisał(a): Niecałe 1600 mam w porf, w tym miesiącu sprzedało sie 3235. Wrzucanie na ilość nie ma sensu. Mógłbyś coś pokazać z tego portfolio? Albo chociaż tematykę zasugerować? RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - Edge - 2016-11-30 Proponuję fotografować to co lubisz i to w czym jesteś dobry, a wyniki powinny przyjść same. Dopam, co lubisz fotografować? RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - wiskad - 2016-11-30 (2016-11-30, 20:38:02)MikeMareen napisał(a): Po Schabie głupio coś napisać...5k,prawie 400 dli.Ja tam się cieszę,dwa lata temu nie myślałem nawet,że na takich gniotach można coś zarobić 400 dziennie to nieźle ![]() RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - dopam - 2016-12-01 Co lubię? Jeszcze nie wyrobiłam sobie zdania, bo do tej pory najczęściej fotografowałam dzieci. Ale na nich nie mam zamiaru zarabiać. Chyba, że zmienię zdanie. Za to mogę fotografować to, co robimy + przedmioty życia codziennego. Chętnie jednak podejrzę, co robią bardziej doświadczeni ![]() RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - szakalikus - 2016-12-12 a jak pod koniec 2016 roku układają się u Was procenty Waszych top3 agencji? U mnie około 70% dla Shutterstock i 30% dla Fotolia (póki co mam tylko portfolio w dwóch agencjach, ale jeżeli ktoś uploaduje na 123RF to chętnie dowiem się też na której pozycji plasuje się średnio ten stock) ![]() RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - yuma2 - 2016-12-12 u mnie ten ro so far: SS: 57% FT: 21% IS PP SUB: 5-4-4% 123rf: 5% Alamy: 5% Reszta dramat. % dotycza $ a nie DL czy RPD. zdjec 13.5K Ostatnie 3mc miesiace : Fotolia 34% ! RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - richart - 2016-12-13 U mnie podobnie jak u Yumy: szuter przed fotolią potem IS, a na 123RF dopiero zaczynam, ale myślę że to nie był najlepszy ruch. Trzeba się skupić na tych trzech pierwszych stokach. Nieźle idzie ( choć po mału ) na 500px, bo tam jak jest strzał, to gruby ![]() Zasilam też z przyzwyczajenia Dreamstime, ale to strata czasu, wynoszę się z Nowy Rokiem. ZapiszZapisz ZapiszZapisz ZapiszZapisz ZapiszZapisz ZapiszZapisz RE: Ile zdjęć miesięcznie wam się sprzedaje i ile macie zdjęć? - szakalikus - 2016-12-13 Ja właśnie zawsze myślałem, żeby się skupiać na głównym stocku jakim był SS, ale kiedy coś tam u nich się chwiało i portfolio rosło a zarobki stały to postanowiłem zwiększyć nakład sił na Fotolię i teraz jestem z tego bardzo zadowolony bo % o którym mówiłem 70/30 to stosunek $, a wielkość portfolio to 12k/4k, także jakbym od początku wrzucał na Fotolię to może byłoby 50/50 ![]() ![]() ![]() ![]() |