![]() |
|
Duży solidny stół bezcieniowy - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Sprzęt (https://stock-board.info/forum-sprzet.html) +--- Dział: Wyposażenie studia (https://stock-board.info/forum-wyposazenie-studia.html) +--- Wątek: Duży solidny stół bezcieniowy (/watek-duzy-solidny-stol-bezcieniowy.html) Strony:
1
2
|
RE: Duży solidny stół bezcieniowy - disarrays - 2008-10-08 Mały offtop RE: Duży solidny stół bezcieniowy - robootb - 2008-10-08 Disarrays, temat juz o tym byl walkowany xxx razy. Biala plexi lukaszfus, wyglada na bardzo fajny RE: Duży solidny stół bezcieniowy - Tomek De - 2008-10-08 wygląda jak wygląda - mnie przerażają te klipsy, ale skoro Łukasz pisze że macał go na targach i jest solidny, to z pewnością się nim zainteresuję - cena jest OK na zdjęciach tego stołu płyta jest strasznie powyginana - myślę że 3mm plexi nie wygięłaby się aż tak bardzo pod wpływem klamerek - albo jest to karton, może jakiś plastik (tło typu colormatt) albo dają do tego stołu jakąś bardzo cienką plexę (np. do fotografowania piór dzięki za wszystkie linki fajny jest ten manfrotto 220 - ale drogi, chociaż jak pogrzebać w sieci to rozpiętość cenowa tego stołu jest ogromna - oczywiście najtaniej w stanach - ale jak przytargać takie bydle tanim kosztem i w całości ... RE: Duży solidny stół bezcieniowy - leslaw - 2008-10-09 Plexi 3 mm jest w miarę sztywna ,chyba że położy się na niej kilka kg. -disarrays -białą plexi można kupić w marketach budowlanych w cenie ok. 45 zł za arkusz ~ 70 x150 cm. Jedną stronę musisz zmatowić bardzo drobnym papierem ściernym +woda. Trzeba uważać przy montowaniu żeby nie przegiąć, bo strzeli. RE: Duży solidny stół bezcieniowy - lukaszfus - 2008-10-09 plexe kupuje się mleczną i nie trzeba jej matowić, wystarczy 2mm jak jest sensownie zamocowana, co do przeginania to nie miałem problemów ale przy wierceniu mi strzeliła, więc zalecam dużą ostrożność. RE: Duży solidny stół bezcieniowy - lukaszfus - 2008-10-09 A to moja dotychczasowa samoróbka: ![]() Generalnie nie polecam się w to bawić samodzielnie, nakład czasu i kosztów materiału jest duży a efekty mizerne... no chyba że ktoś jest niezły adam słodowy i ma sporo czasu Próbowałem to złożyć bo potrzebowałem większego gabarytu (ten ma 120x220cm) ale stabilność konstrukcji jest strasznie marna RE: Duży solidny stół bezcieniowy - Tomek De - 2008-10-09 próbowałem kiedyś matowić plexę (nie pasowały mi refleksy w mlecznej plexi - które czasem są pożądane i dają ciekawy efekt, ale czasem wolałem mieć pełny mat) i zwątpiłem po paru minutach - zaczęło powstawać pełno rys - jedne większe inne mniejsze - generalnie straszny bajzel od tej pory wolę używać plastikowych teł zmywalnych Colormatt Fomei w arkuszach 100x130 (cm) - może nie są najtańsze ale po prostu idealne na stół bezcieniowy. RE: Duży solidny stół bezcieniowy - leslaw - 2008-10-10 (2008-10-09, 15:33:07)lukaszfus napisał(a): plexe kupuje się mleczną i nie trzeba jej matowić, wystarczy 2mm jak jest sensownie zamocowana, co do przeginania to nie miałem problemów ale przy wierceniu mi strzeliła, więc zalecam dużą ostrożność. Moja była również matowa,ale z wyraźnym lustrem, więc i tak trzeba było poprawić. Niestety za dużo przygiąłem i płyta nie wytrzymała.To jest tylko 150 cm . Tak to jest,jak się che uzyskać większą powierzchnie poziomą kosztem łuku zagięcia . RE: Duży solidny stół bezcieniowy - lukaszfus - 2008-10-10 A to się zgadza, jeśli zależy komuś na eleimnacji odbicia to pewnie trzeba zmatowić, nie brałem tego pod uwagę bo mi akurat bardzo się to podobało... RE: Duży solidny stół bezcieniowy - Tomek De - 2008-10-10 dla zainteresowanych stołem który pokazał w linku Łukasz; już nie mają tych stołów; w przyszłym tygodniu będą mieli jakieś inne; nieco większe 100x240 ale również droższe - ok. 1300 zł - cena zbliży się zatem do Fomei Łukasz (lukaszfus - zgaduję że tak masz na imię) pytanie do Ciebie; oglądając te stoły na targach widziałeś je na stoisku Freepers (czyli handlowca) czy może na stoisku producenta? jeśli producenta to pamiętasz jego nazwę? |