![]() |
Fotografia: Andrzej Dragan - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Trendy w fotografii (https://stock-board.info/forum-trendy-w-fotografii.html) +--- Wątek: Fotografia: Andrzej Dragan (/watek-fotografia-andrzej-dragan.html) Strony:
1
2
|
RE: Fotografia: Andrzej Dragan - Michał - 2008-08-07 Może nie tyle co nauczył, ale sam ją opracował i podobno nawet odsprzedaje za 300 czy 400€. Nie mam pewności, ale chyba już gdzieś na jakimś forum o tym czytałem. ![]() Fotki oczywiście świetne, tak jak ich klimat. RE: Fotografia: Andrzej Dragan - rachwal - 2008-08-07 Piszac "nauczyl" mialem oczywiscie na mysli wlasna "innowacyjna" technike ... RE: Fotografia: Andrzej Dragan - Michał - 2008-08-07 Ok. Swoją drogą to też trzeba się dobrze nakombinować, żeby uzyskać coś takiego. RE: Fotografia: Andrzej Dragan - ArturKo - 2008-08-07 rachwal napisał(a):Elegancja francja te portrety, ale widac, ze gosc nauczyl sie jakiejs techniki obrobki i kazda fote tym "filtrem" jedzie... ale chyba o to w tym chodzi, aby byc rozpoznawalnym, chocby przez pieluche ...Najważniejsza moim zdaniem sprawa to fakt, że te portrety są po prostu dobre i pasuje do nich taka obróbka. Próbując więc wyrobić sobie swój styl za pomocą pieluchy - nie zakładamy pieluchy na stałe na obiektyw i nie wmawiamy wszystkim dookoła, że to nasz styl i jakimi to wielkimi artystami jesteśmy, ale przede wszystkim robimy dobre zdjęcie i jeśli pasuje do niego pielucha, to ją zakładamy, a jeśli nie, to z niej rezygnujemy. RE: Fotografia: Andrzej Dragan - fotek - 2008-08-07 MichalGmerek napisał(a):Może nie tyle co nauczył, ale sam ją opracował i podobno nawet odsprzedaje za 300 czy 400€. W sieci mozna to znaleźć jako "efekt dragana" RE: Fotografia: Andrzej Dragan - fotoaloja - 2008-08-07 hehe, widze, że moja pieluch ładnie się w temat wkomponowała ![]() też sądzę, że podstawa to technika, z czasem wyrobione dobre oko, taki zmysł który już się ma pojakimś czasie, taki jakby nawyk robinia oczami kadrów i pstrykania wszystkiemu fotek ![]() myslę, że jestem na początku długiej drogi ku temu, ale mi to pasuje bardzo ![]() np. mam czasem tak, że,podczas nauki jazdy na prawko, zamiast szybko zmienić bieg lub nacisnąć pedał gazu, bo pan instruktor tak sobie chce i chce mieć to natychmiast wykonane, robię sobie po drodze jeszcze lewym okiem fotkę babce, której podwiało kieckę ![]() ale po co mu będę mówić i tłumaczyc co mam w głowie, skoro i tak mnie nie zrozumie, bo nie zajmuje się fotografią raczej (no chyba, żeby)\ no i o czym to ja mówiłam .... ech, lato, kiełbie mam we łbie ![]() tak, myślę, że jak za kilka lat wpiszecie w google "efekt pieluchowy" to będzie jeden z moich tutków (będę mieć ich nieco więcej;p) no a wracając do obróbki. to chyba tak jak z malarzami: najpierw zdobywają tzw. warsztat podstawowy, potem z czasem nabierają swoich manier, są przez to rozpoznawalni, z czasem nabywają nowych manier i wtedy się pisze o nich, że pod wpływem takiego a takiego wydarzenia i nurtu prace wan gogha obfitowały w nadmiar uszu itp. itd. ;P boshe, ide sie przewietrzyć ![]() co ja dzis wypisuje RE: Fotografia: Andrzej Dragan - agoxa - 2008-08-14 uważam, że portrety są rewelacyjne. zwłaszcza Kuroń. oglądałam kiedyś te foty na jednym z portali. mnóstwo pozytywnych opinii, więc ogółowi się podoba. a to oznacza tylko jedno - sukces dla fotografa. |