Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: DepositPhotos (https://stock-board.info/forum-depositphotos.html) +--- Wątek: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos (/watek-mile-zaskoczenie-na-depositphotos.html) |
RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - mmlolek - 2019-01-07 Coś tam kiedyś pisali o promocji portfolio, dałem im zgodę, może to właśnie ta promocja. Sprzedaży większej nie odnotowałem, może nawet mniej niż przed promocją RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - blas - 2019-01-14 Nie wiem czy to miłe, ale regularnie co jakiś czas fotki, które trafiły do Rejected są przenoszone do Pending Miałem tam tylko 19szt, więc dosłownie pojedynczo są przyjmowane. RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - fotek - 2019-01-14 (2019-01-14, 15:20:20)blas napisał(a): Nie wiem czy to miłe, ale regularnie co jakiś czas fotki, które trafiły do Rejected są przenoszone do Pending U mnie też się tak dzieje... u kilku innych osób też Chyba próbują ilościowo dogonić inne stocki. Jakiś czas temu dostałem emaila, ze mam większe PF niż do nich załadowałem i chetnie pomogą, abym cała resztę też wrzucił RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - yuma2 - 2019-01-14 Mi jakis czas temu przyjeli chyba z 2k zdjec odrzuconych jeszcze w 2011 Przez jakis czas moje PF od najnowszych wygladalo jakbym sie cofnal w rozwoju RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - StaryNovy - 2019-03-07 Dramat na DepositPhoto trwa nadal. Swego czasu wrzuciłem trochę wybranych najlepiej się sprzedających fotek Na Sutterze i Adobe. Okazały się za proste i mało komercyjne. Szczęśliwie "głupole" z Adobe i Shutterstocka o tym nie wiedziały Obraziłem się więc na Deposit śmiertelnie Dziś doszło do tego, że zaakceptowali mi to co odrzucili. Jest to z ich strony jakby forma przyznania się do niewłaściwej oceny (potrzebują fotek I tu prośba do Was, pytanie: ile procentowo wnosi kasy do Waszego portfela Deposit? To było nieraz już opisywane ale jak wiadomo na naszym forum "troszkę" bałaganu jest-więc szukania sporo. Jak by się komuś chciało słowo napisać... Najprościej, warto się "odobrazić" na nich??? RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - adalbert74 - 2019-03-07 StaryNovy - to konkretnie podam swoje statystyki: 2016 - 2,8% 2017 - 2,5% 2018 - 3,2% Także od roku jest tendencja wzrostowa A poważniej - wrzucam tylko dlatego, że upload jest banalnie prosty - wrzucam za pomocą Stock Uploadera, który pozwala hurtowo wysyłać foty do wszystkich (prawie) banków, w których sprzedaję... (niestety nie obsługuje Alamy... nie wiem dlaczego w sumie) RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - StaryNovy - 2019-03-07 (2019-03-07, 22:17:59)adalbert74 napisał(a): StaryNovy - to konkretnie podam swoje statystyki: Chyba mnie nie zachęciłeś Dzięki wielkie za info! Chyba, że traktować ten stock jako backup fotek...... RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - adalbert74 - 2019-03-07 Wiesz - tak jak pisałem - gdyby upload nie był banalnie prosty, dawno bym sobie odpuścił... Ale z drugiej strony - przypadek Dreamstime pokazuje, że zmiany w strategii stocku mogą wpłynąć na nagłe ożywienie sprzedaży (u mnie jest to dokładnie procentowo podwojenie udziału na ten moment roku) RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - GregorK - 2019-03-07 u mnie deposit rocznie ma mniej więcej tyle ile jeden dobry dzień na Shutterstock RE: Miłe zaskoczenie na DepositPhotos - StaryNovy - 2019-03-07 (2019-03-07, 22:27:54)adalbert74 napisał(a): Wiesz - tak jak pisałem - gdyby upload nie był banalnie prosty, dawno bym sobie odpuścił... Tort stockowy ma określoną przez kupujących wielkość. Każdego dnia następuje podział łupów Okruszki spadające z tego stołu to nasz zarobek Zastanawiam się czy podstawiać miskę po te hipotetyczne 3%? Może włączy się ktoś do rozmowy, kto zgarnia chociaż z 10% z DepositPhoto (2019-03-07, 22:43:19)GregorK napisał(a): u mnie deposit rocznie ma mniej więcej tyle ile jeden dobry dzień na Shutterstock To nie była dobra reklama dla Depisit |