Pady serwera - składka na nowy? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Pozostałe (https://stock-board.info/forum-pozostale.html) +--- Dział: Administracja (https://stock-board.info/forum-administracja.html) +--- Wątek: Pady serwera - składka na nowy? (/watek-pady-serwera-skladka-na-nowy.html) |
RE: Pady serwera - składka na nowy? - januszt25 - 2016-01-08 A nie lepiej gdzieś wykupić tańszy hosting? ile teraz zajmuje baza? Ile miejsca potrzebujesz na instalację? RE: Pady serwera - składka na nowy? - fotek - 2016-01-08 (2016-01-08, 17:51:13)milosz napisał(a): trochę pewnie jest - szczególnie takich którzy tylko regularnie czytają szukając inspiracji/informacji/czegokolwiek... No właśnie Od dawna zaglądam tu już tylko z przyzwyczajenia, bo: 1. Nie mam potrzeby chwalenia się El-kami i innymi sodami... 2. bo niczego nowego się tu nie dowiem... 3. bo irytuja mnie nowi userzy, którzy wpadają i zadaja pytania na które odpowiedzi na forum dawno padły 4. bo - jaki zauwazył miłosz - jest cała masa poglądaczy, którzy sie inspirują, korzystają z informacji etc. a sami nic nie wnoszą; 5. bo wynika z przebiegu dyskusji, że serwery sfinansuja Ci aktywni, którzy coś wnoszą, dla tych co tylko biorą 6. bo jakies drogie te serwery wybrałeś Rafale 7. i co z tymi uzytkownikami co w miedzyczasie dołaczą? Dołożą się do serwerów ... i dlatego w ankiecie klikam NIE RE: Pady serwera - składka na nowy? - yuma2 - 2016-01-08 (2016-01-08, 21:31:17)fotek napisał(a): 1. Nie mam potrzeby chwalenia się El-kami i innymi sodami... ufff a juz balem sie, ze od kad tu jestem zadnej nie sprzedales RE: Pady serwera - składka na nowy? - fotek - 2016-01-08 (2016-01-08, 21:52:41)yuma2 napisał(a): ufff a juz balem sie, ze od kad tu jestem zadnej nie sprzedales Ale dlaczego Ty sie bałeś? PS. Sprzedałem dzisiaj RE: Pady serwera - składka na nowy? - bluefilter - 2016-01-08 Forum jest potrzebne, wszak to tu zaczęła się rewolucja z Fotolią o zmianę stawki. Dołączając do pytań Fotka: 8. A co z tymi co będą łożyć na serwer i po pewnym czasie dostaną bana? Są różni ludzie, różne charaktery. O napisanie czegoś niedorzecznego nie trudno. RE: Pady serwera - składka na nowy? - rachwal - 2016-01-08 (2016-01-08, 18:35:18)arfo napisał(a): "Nie" ...oznacza "nie" na zadane pytanie w ankiecie ...sam zamieściłeś ankietę z pytaniem i dwoma odpowiedziami więc w czym widzisz problem? Mogłeś umieścić pytanie tylko z jedną, właściwa dla Ciebie odpowiedzią. W zasadzie w niczym. Mogłem dać jedną, ale dzięki dwóm dowiedziałem się jeszcze czegoś (2016-01-08, 21:31:17)fotek napisał(a): 6. bo jakies drogie te serwery wybrałeś Rafale Cena jest pojęciem względnym, teraz forum działa na droższej maszynie, ale jest współdzielona z kilkoma innymi serwisami. Deklaracje idą słabo, więc opłaty pójdą jeszcze gorzej, nie sądziłem, że aktywnych w branży stockerów nie stać na 2$/msc na utrzymanie tego miejsca... stocki się faktycznie skończyły. Trudno, będzie trzeba przemyśleć powrót do reklam. RE: Pady serwera - składka na nowy? - rachwal - 2016-01-08 (2016-01-08, 18:47:54)yuma2 napisał(a): chyba jakis blad sie wkradl Sorry, 50 EU w opcji 2 miało być, bez różnicy... RE: Pady serwera - składka na nowy? - Esdras - 2016-01-09 Ja lubię reklamy RE: Pady serwera - składka na nowy? - fotek - 2016-01-09 (2016-01-08, 23:49:31)rachwal napisał(a): Deklaracje idą słabo, więc opłaty pójdą jeszcze gorzej, nie sądziłem, że aktywnych w branży stockerów nie stać na 2$/msc na utrzymanie tego miejsca... No i tego sie właśnie spodziewałem... 13 głosów i to prawdopodobnie głównie od tych co cos do forum wnosza. reszta, którzy tylko biorą, na ten pomysł się wypnie. I nie chodzi o to, że nie stac, tylko o to, że nie zamierzam płacic za szkolenie konkurencji (tej nowej) .. wszak nie jest tajemnicą, ze tort z kazdym dniem dzieli sie na coraz mniejsze kawałki (2016-01-08, 19:31:38)januszt25 napisał(a): A nie lepiej gdzieś wykupić tańszy hosting? Miejsce to chyba nie jest problem, bardziej istony jest generowany transfer... ale mysle, że za 300-400 zł rocznie znajdzie sie hosting, który wytrzyma ten ruch RE: Pady serwera - składka na nowy? - rachwal - 2016-01-09 Miałem jeszcze coś napisać, ale doszedłem do fragmentu "widocznie te pady serwera nie specjalnie przeszkadzają" i się rozmyśliłem, skoro nie przeszkadzają Wam, to mi w ogóle i tak tu zaglądam od wielkiego dzwona Jak zmienicie zdanie, to wiecie gdzie mnie szukać. EOT |