Ban na Shutterstock - powody, konsekwencje - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Ban na Shutterstock - powody, konsekwencje (/watek-ban-na-shutterstock-powody-konsekwencje.html) |
RE: Ban - Powody ,konsekwencje - blas - 2015-11-20 O fak, to drogo Cię to kosztowało ze 20-30% miesięcznej wypłaty ze stoków! RE: Ban - Powody ,konsekwencje - pershing - 2015-11-20 ...a kto czyta regulamin Myślę, że wystarczyła by krótka informacja, że jestem na urlopie i skontaktuję się po powrocie. A tak amerykańcy jak to mają w naturze zaczęli pewnie snuć teorie spiskowe, że jak nie odpisał na maila to może lewe konto, zdjęcie kradzione albo inne przestępstwa podatkowe Blas, no jakieś 20%, całe szczęście że to był sierpień czyli jeden z najsłabszych miesięcy w roku pod względem sprzedaży przy najmniej u mnie, gdyby to był październik czy marzec to byłoby naprawdę grubo Generalnie lekcja na przyszłość, że tam gdzie chodzi o pieniądze, żartów nima. RE: Ban - Powody ,konsekwencje - maccio - 2015-11-20 A czy w tym czasie nieodpisywania miałeś jakąkolwiek aktywność na koncie Shutterstock (np. logowanie, wrzucanie czegokolwiek itd)? RE: Ban - Powody ,konsekwencje - pershing - 2015-11-20 Nie no jak wrzucanie, ze smartfona .... a podobno można ale ja się w to nie bawię. Generalnie na urlopie ograniczam się do odbierania telefonów (nie wszystkich). Czytania poczty i tyle poza tym tylko morze, plaża zimne piwko i rower a byłbym skłamał, jeszcze jakieś sesje o wschodzie i zachodzie słońca pod sztoki RE: Ban - Powody ,konsekwencje - fotek - 2015-11-20 Sławek, a możesz pokazać to zdjęcie, które zrobiło tyle zamieszania? RE: Ban - Powody ,konsekwencje - pershing - 2015-11-20 Proszę bardzo : RE: Ban - Powody ,konsekwencje - blas - 2015-11-20 Bardzo fajne, to na pewno właściciel o nie nie pytał. Więc o co ban? Ktoś nadgorliwy musiał podjąć decyzję. RE: Ban - Powody ,konsekwencje - maccio - 2015-11-20 nie mieści mi się to w głowie, by zablokować konto za brak odpowiedzi na maila!!! Mi się zdarza, że przez kilkanaście dni nie mam żadnego kontaktu ze światem. Tzn - jestem przytomny, ale poza zasięgiem sieci RE: Ban - Powody ,konsekwencje - pershing - 2015-11-20 Bo Polska to dziki kraj Na zachodzie a szczególnie w Stanach mają hopla na punkcie prawa własności i w takich przypadkach wolą dmuchać na zimne, niż się procesować. Poza tym to było tylko czasowe zablokowanie konta, a nie kasacja więc o co ten hałas rzekłby Shutterstock Tak na marginesie napisali mi, że w przyszłości w podobnych przypadkach sami usuną problematyczne zdjęcie z PF bez możliwości ponownego wgrania. Dużemu wolno więcej RE: Ban - Powody ,konsekwencje - fotek - 2015-11-20 (2015-11-20, 15:10:23)pershing napisał(a): Proszę bardzo : Dzieki Jakos od czerwca trudno coś na Shutterstock przepchnąc z Toskanii. Odrzucają za "Intellectual Property -- Image potentially infringes on intellectual property rights. " Tu ewidentnie posiadłość jest tematem zdjecia, a odrzucaja łobuzy nawet wtedy, gdy jakis obiekt jest elementem krajobrazu No, ale to nie o tym ten wątek |