![]() |
Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? (/watek-jak-deaktywowac-zamknac-konto-w-istockphoto.html) Strony:
1
2
|
RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - canion1 - 2013-07-09 i pomyśleć ze kiedys przy limicie uploadu 15 zdjęć tygodniowo , IS był stabilnie na drugim miejscu. eh , te wspomnienia z młodości. Człowiek przygotował w weekend te 15 zdjęć , wrzucił , w poniedziałek przyjeli i cały tydzień wolny od focenia i kompa. RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - Tomek De - 2013-07-09 (2013-07-09, 16:25:51)fotek napisał(a): Jednak... uwzględniając PP oraz GI (...) Byłoby to wiec nierozsądne. To dokładnie jak u mnie - z pominięciem GI - to jest jedyne co trzyma mnie na IS, też chętnie wypiąłbym się na nich, ale wpływy z PP to póki co dosyć istotny element mojej stockowej układanki Czekam cierpliwie na rozwiązanie kwestii PP - nie chce mi się wierzyć że tyle czasu nie mogą sobie poradzić z problemami technicznymi, ciekawe jak się to skończy, na razie wstrzymałem tam upload RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - KAPA - 2013-07-09 swego czasu jak dostałem 0,05 albo 0,15$ za zdjęcie, nie zdzierżyłem i napisałem do supportu, poprosiłem o zamknięcie konta i wypłatę moich zarobionych pieniędzy, było tego coś 60$ czyli poniżej progu. Grzecznie skasowali moje 1700 zdjęć i wypłacili pieniążki co do centa. RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - udra - 2013-07-09 Ten stock to dla mnie taki nieprzyjazny twór. Jest jakaś kasa to ok a jak nie ma to nic się nie stało tak po prostu. A co oni tam sobie robią to mi ... RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - Crazy_Cat - 2013-07-09 O widzę, że nie tylko ja coraz poważniej rozważam usunięcie zdjęć z tego stock'u... To co oni wyprawiają ostatnio, to zerowe poszanowanie fotografów. Ja wiem, że jesteśmy dla stocków tanią siłą roboczą, ale oni wręcz rzucają nam tą informację prosto w twarz. Mogą się przeliczyć... RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - Ariene - 2013-07-18 Doczekałam się w końcu odpowiedzi: "If you close your account we will wait till all royalties are allocated to your account before issuing you final payment." Przy obecnym tempie naliczania PP trochę sobie poczekam... RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - alga38 - 2013-07-18 czyli wypłacą. Idę w Twoje ślady Ariene ![]() RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - Ariene - 2014-01-17 No to kilka słów na koniec tematu... Wysłany mail z prośbą o deaktywację zdjęć. Po tygodniu bez odpowiedzi ponowiłam wysłanie emaila z uwagą, że tydzień oczekiwania na odpowiedź wydaje się być trochę długawo. Odpisano od razu z pytaniem, czy z okazji zamykania konta obecną kwotę życzę sobie przelać czekiem czy na paypal. Odpisałam, że nie prosiłam o usuwanie konta tylko o deaktywację zdjęć (to chyba robi różnicę?). Zapytałam również (oczywiście teoretycznie), czy kwota, którą chcą mi przelać, uwzględnia już PP za grudzień i styczeń (oczywiście że nie, bo jeszcze ich nie naliczono). Nie dostałam odpowiedzi, natomiast przy próbie zalogowania do iS ... your profil has been banned... Bardzo, ale to bardzo nie ogarniam... ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - barracuda - 2014-01-17 No dobra, wszyscy mają dosyć IS, to wiadomo, ale rezygnujecie w ogóle ze stocków czy jednak na innych stockach sytuacja jest bardziej zachęcająca do pracy? Moje odczucia niestety są bardzo podobne i też rozważam rezygnację. RE: Jak deaktywować / zamknąć konto w iStockphoto? - SHaiith - 2014-01-18 Ja może powiem inaczej. Należę do autorów, którzy jakby to napisać uważają swoja pracę za coś nie wygórowanego, pracuję na lepszą jakość ale nie tutaj. Nie obruszam się, jak nagle z zarobku $20-$30 za fotkę dostaję $0,28. Jestem na wielu stockach, tych lepszych i gorszych. Ktoś napisał kiedyś, że nie warto być na tych słabszych, bo rozdają zdjęcia za bezcen i przez to tracę kasę na tych większych. Moim zdaniem w obecnych czasach, gdzie więksi gracze i tak rozdają zdjęcia na prawo i lewo w agencjach partnerskich, gdzie do nas grosze spływają nie warto rezygnować z mniejszych. Niestety takie czasy przyszły dla nas stockerów. Ale wracając do sytuacji z IStockiem. Wszyscy się wkur.... patrząc na to co oni robią. Tutaj nie chodzi nawet o kasę ale o stabilność, którą iStockphoto dawano temu utracił. Jednak ja wychodzę z jednego założenia. Dopóki ten bank zdjęć przynosi co miesiąc dochód, który przelewam na konto to nie rezygnuje z niego. |