Ponowna sprzedaż na Shutterstock - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: ShutterStock (https://stock-board.info/forum-shutterstock.html) +--- Wątek: Ponowna sprzedaż na Shutterstock (/watek-ponowna-sprzedaz-na-shutterstock.html) |
RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - aniaz - 2013-01-23 (2013-01-23, 00:16:46)Gubcio napisał(a): Kurczę Ty też myślisz o wyjściu z EX'a? Ciężkie czasy dla wszystkich tak, myślę o tym, prawdę mówiąc sprawa raczej przesądzona.. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby zmienić zdanie.. RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - Wuja - 2013-01-23 No to czas na ostatniego Mohikanina. wygląda na to że EX będzie naprawdę czymś szczególnym. RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - Tomek De - 2013-01-23 gdy ja wracałem na Shutterstock - a było to w 2009 roku - chciałem być sprytniejszy niż ustawa przewiduje i wybrałem wariant "cwaniak" tzn. wymieszałem stare - usuniete z Shutterstock - fotki z nowymi naprodukowanymi w czasie bycia EX - potworzyłem takie zmiksowane dosyć pokaźne paczki które dodawałem regularnie w nadziei na godziwy finansowy feedback ze strony Shutterstock . Zabawa trwała bardzo krótko, support przysłał ostrzeżenie o reupload itd... musiałem gęsto tłumaczyć o co kaman i dostałem od nich gotową formułkę którą każdorazowo musiałem dodawać w komentarz przy uploadzie - tak żebym nie dostał bana. Exem byłem około 1 roku, PF na Shutterstock skasowałem natychmiast po przejściu na EX, jak widać mają jakies backupy starych pokasowanych plików i są w stanie wykryć takie działania. RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - fotek - 2013-01-23 (2013-01-23, 11:14:38)Tomek De napisał(a): Exem byłem około 1 roku, PF na Shutterstock skasowałem natychmiast po przejściu na EX, jak widać mają jakies backupy starych pokasowanych plików i są w stanie wykryć takie działania. Jak sie zerknie do historii sprzedaży (25-A-Day) to wszystkie stare pliki widać. W sierpniu ładował na Shutterstock (po rezygnacji z EX-a) jeden z naszych forumowych kolegów. Chyba też dostał ostrzeżenie za reupload RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - MaxyM - 2013-01-23 Oficjalny komunikat, bo lud zaczął się denerwować, że EX z IS, nie będą mieli testów, sprawdzania, itd. Cytat:Hello All, RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - aniaz - 2013-01-23 ja dla odmiany chciałabym zaznaczyć Opt-out na razie (dostałam info, że mogę już wrzucać zdjęcia i idą do inspektorów, ale póki jestem EX to muszę dać tą opcję, co jest dla mnie oczywiste), ale mam problem bo nie mogę tego zmienić, po zaznaczeniu i potwierdzeniu zmian, wyskakuje error o minimalnych wypłatach, ale tam jest ok, na razie jest wpisane (było tak) 100, gdzie limit jest 75-2000, ale pokazuje błąd i nie zmienia na Opt-out, jakieś pomysły? RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - MaxyM - 2013-01-23 Inna przeglądarka... Ja miałem ostatnio pełno problemów z IE u nich. RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - fotek - 2013-01-23 Ania, sprawdziłem przed chwila... u mnie przełaczanie Opt-in, Opt-out działa bez problemu. Korzystam z Firefoxa (może to ważne) RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - aniaz - 2013-01-23 Korzystam z Firefoxa, hmm.. nawet nr telefonu nie mogę dodać. Poza tym adres mam Unites States, napisałam już o zmianę danych, bo nawet formularza podatkowego wypełnić nie mogę Edit: próbowałam na safari, to samo, jedynie "sensitive use" się zmieniło.. po czym znów się zrobiło na Opt-in RE: Ponowna sprzedaż na Shutterstock - aniaz - 2013-01-24 No i już wiem gdzie zrobiłam błąd... Wystarczyło przesrcollować na dół strony i zaznaczyć jaką metodę płatności chcę było ustawione standardowo "check" dlatego był error przy podaniu kwoty (bo dla check'u musi być więcej niż $100! No wstyd, ale cóż, ciężko odnaleźć się od razu w tym wszystkim Edit: mam jeszcze pytanie odnośnie ilości dodawanych zdjęć do edycji: czy może być ich więcej niż 40? Dodałam więcej i nie ma jak przejść na następną stronę, żeby je opisać. Muszę wrzucić te 40 opisanych, żeby mieć możliwość opisania dalszych. Albo znów coś nie widzę albo faktycznie można tylko 40.. |