Jakie stocki na początek? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Ogólnotematycznie (https://stock-board.info/forum-ogolnotematycznie.html) +--- Dział: Ogólnie o stock photography (https://stock-board.info/forum-ogolnie-o-stock-photography.html) +--- Wątek: Jakie stocki na początek? (/watek-jakie-stocki-na-poczatek.html) Strony:
1
2
|
RE: Jakie stocki na początek? - borys2001 - 2007-11-06 oj kolego z białym tłem to tragedia na misiu jeszcze obleci (ale nie na stocki) choć widać że go ostro gumką potraktowałeś to lego porażka, co to ma być objechałeś gumką dookoła kolesia zostawiając sporo tła, jeżeli robisz zdjęcia obiektom na białym tle to ma być obiekt biel i nic więcej, reszta zupełnie nie stokowa poco wogóle pokazujesz foty które ty sam określasz jako nie najlepsze zrobiłeś zdjęcie zabawkom pomazałeś troche gumką i myślisz że to koniec już nie wspomne że nawet miądzy ręką a koniem nie chciało ci się pogumować RE: Jakie stocki na początek? - Darek144 - 2007-11-06 borys2001 napisał(a):oj kolego z białym tłem to tragedia Dzięki za surową krytykę. Teraz wiem, że muszę jeszcze duuużo popracować... No cóż, na razie będę próbował i próbował, za jakiś czas wrzucę jeszcze jakieś fotki, żebyście mogli powiedzieć czy jakieś postępy zrobiłem i nad czym jeszcze muszę pracować. Pozdrawiam RE: Jakie stocki na początek? - borys2001 - 2007-11-06 surowa oczwiście poto się fotki pokazuje aby można było dostrzec wady których się wcześniej nie widziało popracuj i nie poddawaj się powodzenia RE: Jakie stocki na początek? - ola - 2007-11-06 A ja nie byłabym taka krytyczna Z pewnością np. na fotolii miałbyś szansę na akceptację. A piesek mi się podoba RE: Jakie stocki na początek? - oszin - 2007-11-06 Tylko następnym razem zrób to w wątku "krytyka" p.s. witam w klubie tych co jeszcze dużo muszą...... pozdrawiam oszin RE: Jakie stocki na początek? - zegarmistrz - 2007-11-06 pozostałe zdjęcia też niezbyt dobre : niebo takie sobie - prawie na każdym stocku jest już wyczerpany tzw komercyjny limit kategorii, pieski kadrowanie byle jak (z poucinanymi łapkami). na Shutterstock i is nie ma co jednak startować, jak na razie odpuściłbym sobie też pozostałe serwisy. nie rób takich zdjęć na stock na siłę. Idź w plenerek gdy znikną chmury, widoczki i architektura też nieźle się sprzedają RE: Jakie stocki na początek? - borys2001 - 2007-11-06 ola napisał(a):A ja nie byłabym taka krytyczna Z pewnością np. na fotolii miałbyś szansę na akceptację. A piesek mi się podoba no żart, głasakaniem koledze nie pomożemy piesek ładny ale zdjęcia pieska to już niezabardzo szumy szumy szumy a na drugim amputacja nogi i nosem wali w brzeg foty co do białych już mówiłem co do nieba kolega już się wypowiedział i podpisuje się pod resztą narazie plenerek a jak zimno i szaro to szlifujemy photoshopa RE: Jakie stocki na początek? - Darek144 - 2007-11-06 zegarmistrz napisał(a):pozostałe zdjęcia też niezbyt dobre : niebo takie sobie - prawie na każdym stocku jest już wyczerpany tzw komercyjny limit kategorii, pieski kadrowanie byle jak (z poucinanymi łapkami). na Shutterstock i is nie ma co jednak startować, jak na razie odpuściłbym sobie też pozostałe serwisy. nie rób takich zdjęć na stock na siłę. Idź w plenerek gdy znikną chmury, widoczki i architektura też nieźle się sprzedają I tak zrobię. Na razie sobie odpuszczę - no przynajmniej do przyszłego roku. Z tymi poucinanymi łapkami to tak: na jednej focie pies biegł (co widać ) i na dodatek zdjęcie było robione w sumie od tak. Na drugiej fotce psa (tej z ciemnym tłem) pies siedział za wysokim progiem (takim jak często są w drzwiach balkonowych), no i trzeba było to jakoś tak skadrować, żeby tego progu nie było. No ale to i tak nie zmienia faktu, że muszę wciąż dużo pracować. Dzięki za wszystko. A decyzja o stockach była w sumie spontaniczna. Przeczytałem wypowiedzi na forum, stwierdziłem, że skoro lubię robić fotki to dlaczego nie miałbym ich wrzucać na stocka. A każdy Dl by mi pokazywał, że jednak te fotki nie są najgorsze. Ale co do tego jak widać się myliłem. No trudno. No i nie myślcie, że się mnie stąd pozbędziecie. Spodobało mi się to forum i za jakiś czas pokażę Wam kolejne fotki. Tym razem mam nadzieję, że lepsze. oszin napisał(a):Tylko następnym razem zrób to w wątku "krytyka" Ok, sory, nie wiedziałem. No bo tak jakoś się potoczyło za tym pytaniem o stocki... Heh i dzięki za przyjęcie do klubu uczniów... RE: Jakie stocki na początek? - zegarmistrz - 2007-11-06 no niestety, ale borys2001 ma rację, ale trening czyni mistrza |