![]() |
Jak dostać się do iStockphoto? - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Jak dostać się do iStockphoto? (/watek-jak-dostac-sie-do-istockphoto.html) |
RE: Jak dostać się do iStockphoto? - MaxyM - 2011-04-22 Sprawdz czy nacisnales send... Bo mozliwe, ze tylko dodales pliki ale nie zatwierdziles ostatecznie. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - danielkrol - 2011-04-22 (2011-04-22, 21:20:31)MaxyM napisał(a): Sprawdz czy nacisnales send... raczej tak, poniewaz mam status na zdjęciach " Oczekuje na zatwierdzenie" a to chyba dobrze ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - danielkrol - 2011-04-22 napisalem do nich zapytanie w tym temacie, taka otrzymalem odpowiedz (tłumaczona translatorem): Hello Daniel, Twoja aplikacja jest obecnie w toku. Niestety, ze względu na wyższe niż normalnie ilości kandydatów, proces weryfikacji trwa dłużej niż normalnie. Przepraszamy za to opóźnienie, wszystkie wnioski zostaną poddane przeglądowi w kolejności ich otrzymania. Obecnie czas oczekiwania wynosi od 1 do 3 tygodni. Twoje zgłoszenie zostanie wkrótce sprawdzone. Z góry dziękuję za cierpliwość. Proszę dać nam znać, jeśli masz jakiekolwiek pytania. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - danielkrol - 2011-05-01 tak wiec, dostalem się za 2 razem ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - wawritto - 2011-05-02 Gratulacje. Może daj zdjęcia to będzie dla następnych jakaś wskazówka ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - alzajac - 2011-06-07 Mam do was pytanko (tutaj dlatego że chyba nie chętnie zaglądacie do działu "krytyka" ![]() ![]() ![]() RE: Jak dostać się do iStockphoto? - yanuz - 2011-06-07 Jeśli wysyłasz zdjęcia do oceny po raz kolejny, to staraj się wysłać zupełnie inne zdjęcia od tych wcześniejszych - czyli jak już były samoloty to daj sobie z nimi spokój. Dobrze jest jak przynajmniej na jednym zdjęciu jest człowiek, ważna jest także technika - brak szumów i abberacji, dobre światło. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - majszter - 2011-06-07 Taka duża ilość ciemnego nieba to potencjalne siedlisko artefaktów. Jeśli chcesz to wysłać, to dobrze przejrzyj na poziomach, czy nie ma tam jakiś odbarwień. RE: Jak dostać się do iStockphoto? - alzajac - 2011-06-07 Czyli mam rozumieć że inspektor porównuje w jakiś sposób wysłane obecnie prace z poprzednimi próbami? Ciężko będzie tak wysłać zdjęcia zupełnie inne. Co do szumów i abberacji to na to akurat moje oko jest już mocno wyczulone ze względu na sprzęt jakim się posługuję. Mimo wszystko zastanawiam się nad w/w zdjęciem ponieważ wydaje mi się dość unikalne. Mam jeszcze pytanie co do rozdzielczości. Zdjęcia mają być w rozmiarze minimum 1200 x 1600 i teraz pytanie: czy warto zmniejszyć zdjęcia do tego rozmiaru żeby zminimalizować możliwość wykrycia niedoskonałości w większej rozdzielczości czy też zabieg taki powie inspektorowi że pomagając sobie zmniejszaniem próbuję zatrzeć niedoskonałości? RE: Jak dostać się do iStockphoto? - MaxyM - 2011-06-07 1200 x 1600 - zrobilem tak specjalnie, bo mnie juz wkurzali i odwalili za brak jakosci... ![]() Ostatnie 2 proby... Similar... Choc miasto, natura i grafika. Pomysly mi sie skonczyly... |