Wykresy i zarobki - Wersja do druku +- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info) +-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html) +--- Dział: iStockPhoto (https://stock-board.info/forum-istockphoto.html) +--- Wątek: Wykresy i zarobki (/watek-wykresy-i-zarobki.html) |
RE: Wykresy i zarobki - GregorK - 2017-07-15 (2017-07-15, 12:32:56)isia123 napisał(a): Dziękuję za odpowiedź. Nie było mnie na stockach około roku czasu. zacznij ogarniać sprzedaże po mniej niż 10 centów bo tych będziesz miała najwięcej za chwilę RE: Wykresy i zarobki - isia123 - 2017-07-15 A od kiedy tak jest? Bo wcześniej w ogóle tego nie kontrolowałam. Dopiero gdy zorientowałam się, że mi wypłata nie przyszła. Co tam się porobiło na tym IS? Splajtował? RE: Wykresy i zarobki - arturm - 2017-07-15 (2017-07-15, 13:07:18)GregorK napisał(a): zacznij ogarniać sprzedaże po mniej niż 10 centów bo tych będziesz miała najwięcej za chwilę Zapomniałeś dodać, że za tą sprzedażą idzie ogólny wzrost dochodu w całym miesiącu o parędziesiąt procent (w porównaniu do okresów gdzie tej sprzedaży jeszcze nie było) RE: Wykresy i zarobki - GregorK - 2017-07-15 (2017-07-15, 17:15:17)arturm napisał(a): Zapomniałeś dodać, że za tą sprzedażą idzie ogólny wzrost dochodu w całym miesiącu o parędziesiąt procent (w porównaniu do okresów gdzie tej sprzedaży jeszcze nie było) nie zauważyłem takowego. zauważyłem natomiast wzrost pobrań przy jednoczesnym obniżeniu ilości $ : każda kwota którą płaci nam getty poniżej $0,20 to zwykłe bandyctwo i złodziejstwo. Oszukali nas, najpierw zmieniając zasady gry, a miesiąc później wprowadzając bandycki, dumpingowy cennik. Tak się nie postępuje. To powinno być na odwrót. Najpierw pokazują za ile będa nasze zdjęcia ROZDAWAĆ a później na jakich zasadach będzie przywiązane do nich Twoje portfolio. Gdybym wiedział wcześniej o cenach to przestałbym wrzucać swoje prace dużo wcześniej ... Powód ? W minimalnym stopniu szanuję swoja pracę. : ale co kto lubi. RE: Wykresy i zarobki - arturm - 2017-07-15 Całkiem inny świat. Odkąd wprowadzili te wszystkie "złe" zmiany między 04.2016 a 04.2017 miałem prawie 300% wzrost. Na pewno spadła sprzedaż na partnerskim TS, ale subskrypcja generuje piękne $. Także skoro zaobserwowałeś spadek $ to szukaj gdzie indziej winnych bo w takim przypadku wszyscy mieli by gorzej a obserwując forum widać, że mało kto narzeka. RE: Wykresy i zarobki - fotek - 2017-07-15 (2017-07-15, 17:49:51)arturm napisał(a): Także skoro zaobserwowałeś spadek $ to szukaj gdzie indziej winnych bo w takim przypadku wszyscy mieli by gorzej a obserwując forum widać, że mało kto narzeka. Pewnie brak uploadu sie mści... niemniej Grzesiu ma rację... jak widze pobrania za 2 centy, to mnie skręca. RPD za maj wyszedł mi $0,13 ... w sumie też wstrzymałem sie póki co z uploadem, pomimo, ze niewielki wzrost jest RE: Wykresy i zarobki - arturm - 2017-07-15 Nie ukrywam, że nawet nie patrze na takie rzeczy bo to zniechęcające pewnie może być. Gdzie to RPD się sprawdza? RE: Wykresy i zarobki - GregorK - 2017-07-15 (2017-07-15, 17:49:51)arturm napisał(a): Całkiem inny świat. Odkąd wprowadzili te wszystkie "złe" zmiany między 04.2016 a 04.2017 miałem prawie 300% wzrost. Na pewno spadła sprzedaż na partnerskim TS, ale subskrypcja generuje piękne $. Także skoro zaobserwowałeś spadek $ to szukaj gdzie indziej winnych bo w takim przypadku wszyscy mieli by gorzej a obserwując forum widać, że mało kto narzeka. na kredyt za 3PLN na Fotolia też nikt nie narzekał ... nie będę przypominał, kto ruszył z akcją, zaczął cisnąć Fotolię i teraz mamy ten sam kredyt po 4PLN. eh ... dobra, nie ma co, jak Ci tam dobrze to Twoja sprawa, ale sam podcinasz gałąź na której siedzisz. RE: Wykresy i zarobki - arturm - 2017-07-15 No mamy inne zdania na ten temat Też się staram "pilnować" tematu (np. wsztrzymałem upload na DP). Ale nie będę na siłę forsował zmian których i tak nie wprowadzę, tym bardziej, że ktoś dobrze płaci. Stocki to masówka, więc albo robisz masówke w dobrych tematach i z "grosz do grosza" wyciągasz gruby hajs, albo będziesz próbował walczyć z silniejszym i kasy nie będziesz miał. RE: Wykresy i zarobki - fotek - 2017-07-15 (2017-07-15, 18:13:36)arturm napisał(a): Gdzie to RPD się sprawdza? W DM3, jak najedziesz myszka na pasek konkretnego miesiąca |