Stock Board - forum fotografii stockowej
Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - Wersja do druku

+- Stock Board - forum fotografii stockowej (https://stock-board.info)
+-- Dział: Banki zdjęć - Microstock (https://stock-board.info/forum-banki-zdjec-microstock.html)
+--- Dział: Fotolia (https://stock-board.info/forum-fotolia.html)
+--- Wątek: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" (/watek-adobe-stock-turns-10-jutro-nie-nadchodzi-nigdy.html)

Strony: 1 2

Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - macherstudio - 2025-09-17

W treści komunikatu opublilkowanego z okazji okrągłej rocznicy czytamy, iż 

cyt.: "(...) Today, we are also announcing our third Firefly Contributor bonus payment, which will pay Contributors for all content that’s been made available for training our Firefly AI models in the past year.  These payments will be available to Contributors tomorrow in the Contributor portal.  We were one of the first marketplaces to pay Contributors for AI training on their content and believe it continues to be a promising new avenue of compensation as well as the responsible thing to do in recognition of our continued partnership. (...)"

tłumaczenie deepla

cyt.: "(...) Dzisiaj ogłaszamy również trzecią wypłatę premii dla współpracowników Firefly, która zostanie wypłacona współpracownikom za wszystkie treści udostępnione w ciągu ostatniego roku do szkolenia naszych modeli sztucznej inteligencji Firefly. Wypłaty będą dostępne dla współpracowników jutro w portalu dla współpracowników.  Byliśmy jednym z pierwszych rynków, które płaciły współpracownikom za szkolenie AI w zakresie ich treści i wierzymy, że nadal jest to obiecująca nowa forma wynagrodzenia, a także odpowiedzialne działanie w uznaniu naszej stałej współpracy. (...)".

Pytanie (1) Jak sprawdzić, jakie prace służą do trenowania F.AI, czy w ogóle jakieś moje prace do tego służą, albo inaczej, czy w ogóle przystąpiłem do takiej misji?

Pytanie (2) Kiedy jest to "jutro" "tomorrow", czy u Was nadeszło ?

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - GregorK - 2025-09-17

jak w temacie, jutro nie nadejdzie nigdy, 007 miał absolutna rację Icon_cheesygrin

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - macherstudio - 2025-09-17

(Wczoraj, 11:38:32)GregorK napisał(a): jak w temacie, jutro nie nadejdzie nigdy, 007 miał absolutna rację Icon_cheesygrin

Czyli, jednak, to nie było ani dziś, ani wczoraj, więc może jutro będzie jutro ...

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - guteksk7 - 2025-09-17

Przyszedł email, że kasa jest już na koncie. Ja nic nie mam narazie.

Przyszło, u mnie kilka krotnie mniej niż w zeszłym roku, niestety.

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - macherstudio - 2025-09-17

Dostałem email, też nie widziałem, ale sprawdź sobie w w liście rozwijanej pod hasłem "Inne płatności" i tam jest u mnie o dziwo 50 $ jeśli możecie się Wy pochwalić ... ?

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - Roślina - 2025-09-17

u mnie już się pojawiła. D... nie urywa - kilkadziesiąt $

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - GregorK - 2025-09-17

ja całe 7$ naliczyłem Icon_cheesygrin

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - simpson33 - 2025-09-17

Ja mam 60$, rok temu było 500$

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - maccio - 2025-09-17

23$ - chyba za to skoczę na szoping do du-baju Icon_cheesygrin

RE: Adobe Stock turns 10 / "Jutro nie nadchodzi nigdy" - rochu_2008 - 2025-09-17

240 dolków wpadło.